La data de 3 iulie 2015, R.A. Aeroportul Oradea, în calitate de Achizitor, si S.C. Search Corporation S.R.L., în calitate de Prestator, au semnat contractul de servicii de asistenta tehnica din partea proiectantului în cadrul proiectului "Extindere si modernizare suprafete aeroportuare la Aeroportul Oradea".

Proiectul a fost aprobat în cadrul Programului Operational Sectorial "Transport" 2007-2013, Axa Prioritara 2 "Modernizarea si dezvoltarea infrastructurii nationale de transport în afara axelor prioritare TEN-T în scopul dezvoltarii unui sistem national durabil de transport", Domeniul Major de Interventie 2.4 " Modernizarea si dezvoltarea infrastructurii de transport aerian", valoarea totala a proiectului fiind de 129.709.555 lei, din care 81.601.511 lei constituie finantare nerambursabila acordata de Comisia Europeana prin Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Scopul serviciilor de asistenţa tehnica este sa asigure verificarea calitaţii lucrarilor pe parcursul execuţiei, urmarirea aplicarii documentaţiilor tehnice de proiectare în procesul de execuţie, control, recepţie a sistemelor tehnice/tehnologice şi elaborarea de soluţii tehnice prin dispoziţii de şantier, pe parcursul derularii lucrarilor, în limitele competen Contractul are o valoare totala de 183.812,43 lei, la care se adauga 44.114,98 lei, reprezentând T.V.A.

Durata contractului începe de la data intrarii în vigoare a acestuia şi pâna la data efectuarii recepţiei finale a lucrarilor obiectivului supus asistenţei tehnice din partea proiectantului.

Sorban Annamaria – Ofiţer pentru publicitate, R.A. Aeroportul Oradea