A fost semnat contractul de achiziţie publică a Lucrărilor de execuţie aferente proiectului "Extindere şi modernizare suprafeţe aeroportuare la R.A. Aeroportul Oradea"

În data de 30.07.2014, la sediul Aeroportului Internaţional Oradea, s-a semnat Contractul pentru executarea lucrărilor aferente proiectului "Extindere şi modernizare suprafeţe aeroportuare".

Semnatarii contractului au fost: din partea R.A. Aeroportul Oradea, d-l Gheorghe Pasc, directorul general al regiei, iar din partea Antreprenorului, d-l Klaus Bleckenwegner, reprezentantul legal al Asocierii S.C. Porr Construct S.R.L. – Teerag – Asdag Aktiengesellschaft – S.C. Col- Air Trading S.R.L.

Acest proiect a fost aprobat în cadrul Programului Operaţional Sectorial "Transport" 2007-2013, Axa Prioritară 2 "Modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii naţionale de transport în afara axelor prioritare TEN-T în scopul dezvoltării unui sistem naţional durabil de transport", Domeniul Major de Intervenţie 2.4 "Modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii de transport aerian".

Obiectivele socio-economice contractului de lucrări sunt:

• Construirea unei piste noi, care va avea o lungime de 2.100 m, o lăţime de 45 m şi o capacitate portantă exprimată prin numărul de clasificare al pavajului - PCN 55;
  • Realizarea a două căi de rulare, ALFA şi BRAVO;
  • Realizarea unei platforme de îmbarcare-debarcare, care să poată asigura staţionarea concomitent a unui număr de 6 aeronave : 2 încadrate în litera de cod "C" (Boeing 737 sau Airbus 320) sau similare cu acestea şi 4 de tip ATR 42, ATR 72 sau similare cu acestea;
  • Realizarea unui sistem de balizaj luminos de categoria II, pentru operarea aeronavelor pe suprafeţele de mişcare în condiţii meteo grele sau noaptea;
  • Construirea unei uzine electrice care va fi dotată cu echipamente pentru asigurarea alimentării cu energie electrică a balizajului luminos aferent suprafeţelor de mişcare;
  • Realizarea unui sistem de iluminat pentru platforma de îmbarcare-debarcare dotat cu proiectoare montate pe piloni;
  • Realizarea unei căi de legătură între platforma nouă şi cea veche, pentru transportul pasagerilor cu autobuzul la terminal;

Valoarea totală a contractului de lucrări este de 79.912.091,35 lei, exclusiv TVA. Termenul maxim de realizare a lucrărilor este data de 31 octombrie 2015.