Comunicat

În perioada 28 februarie – 03 martie 2017 a avut loc cea de-a X-a ediție a Reuniunii Responsabililor de Securitate ai Aeroporturilor din România.

La deschiderea evenimentului au participat Președintele Consiliului Județean Bihor - domnul Pásztor Sándor, Directorul General al Aeroportului Internațional Oradea - domnul Pasc Gheorghe și reprezentantul Autorității Aeronautice Civile Române- domnul Mureșan Remus.

Reuniunea a fost organizată de Asociația Aeroporturilor din România în colaborare cu Autoritatea Aeronautică Civilă Română și Aeroportul Internațional Oradea.

Au participat:

• responsabili cu securitatea aeronautică de la aeroporturile din România
  • responsabili cu securitatea aeronautică civilă de la ROMATSA
  • reprezentanți ai Autorității Aeronautice Civile Române – Direcția Securitate Aeronautică

De asemenea, au fost invitați și au participat reprezentanți ai Direcției Generale de Prevenire și Combatere a Terorismului, din cadrul SRI.

În cadrul acestei reuniuni au fost discutate probleme precum: elaborarea Planului Managementului Situațiilor de Criză; elaborarea Programului de Securitate Aeronautică al Aeroporturilor; Informarea participanților despre noile amenințări și riscuri identificate de ICAO ( Organizația Internațională de Aviație Civilă) la adresa aviației civile.