Semnarea contractului de servicii de asistenţă tehnică din partea proiectantului referitoare la implementarea proiectului "Extindere şi modernizare suprafeţe aeroportuare la Aeroportul Oradea"

La data de 2 februarie 2015, R.A. Aeroportul Oradea, în calitate de Achizitor, şi S.C. Geo Arc S.R.L., în calitate de Prestator, au semnat contractul de servicii de asistenţă tehnică din partea proiectantului în cadrul proiectului "Extindere şi modernizare suprafeţe aeroportuare la Aeroportul Oradea".

Proiectul a fost aprobat în cadrul Programului Operaţional Sectorial "Transport" 2007-2013, Axa Prioritară 2 "Modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii naţionale de transport în afara axelor prioritare TEN-T în scopul dezvoltării unui sistem naţional durabil de transport", Domeniul Major de Intervenţie 2.4 " Modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii de transport aerian", valoarea totală a proiectului fiind de 129.709.555 lei, din care 81.601.511 lei constituie finanţare nerambursabilă acordată de Comisia Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Scopul serviciilor de asistenţă tehnică este să asigure verificarea calităţii lucrărilor pe parcursul execuţiei, urmărirea aplicării documentaţiilor tehnice de proiectare în procesul de execuţie, control, recepţie a sistemelor tehnice/tehnologice şi elaborarea de soluţii tehnice prin dispoziţii de şantier, pe parcursul derulării lucrărilor, în cazul modificării soluţiilor stabilite iniţial în proiect, realizare, coordonare, furnizare de expertize tehnice de specialitate.

Contractul are o valoare totală de 530.950 lei, la care se adaugă 127.428 lei, reprezentând T.V.A.

Durata contractului începe de la data intrării în vigoare a acestuia şi până la data efectuării recepţiei finale a lucrărilor obiectivului supus asistenţei tehnice din partea proiectantului.

Sorban Annamaria – Ofiţer pentru publicitate, R.A. Aeroportul Oradea